proef banner

Proef!

Thee kent een lange geschiedenis en het wordt over de hele wereld gedronken. Mede daardoor zijn er talloze manieren om optimaal van thee te kunnen genieten. Maar van welke smaak je ook houdt, één ding is zeker: met geduld en de juiste accessoires haal je het beste uit onze thee. In onze winkel in de Markthal in Rotterdam helpen we je hier graag mee.
We kunnen je adviseren over de beste theepot, het fijnste zeefje en de perfecte temperatuur. Wist je bijvoorbeeld dat niet alle theeën op dezelfde temperatuur gezet dienen te worden? Sommige theeën worden bitter als het water te heet is terwijl andere juist te weinig smaak krijgen als het water niet heet genoeg is. Op onze verpakkingen staat daarom altijd een adviestemperatuur en de ideale zettijd.

In onze winkel hebben we altijd minimaal 40 soorten thee op voorraad. Moeilijk kiezen? Nee hoor, wij helpen je graag. En iedere thee kun je bij ons ruiken dankzij onze ruikdoosjes.

Zowel in onze winkel als in de webshop zijn veel accessoires te krijgen die het zetten van thee aangenamer, leuker of lekkerder maken. Kom gerust eens langs in de Markthal in Rotterdam of stuur ons een bericht als je vragen hebt over thee.

Thanh: “Veel mensen zetten thee niet op een optimale manier. Wanneer ik ze heb uitgelegd hoe ze het best thee kan zetten gaat er een wereld voor ze open.”

SiYun: “Ik heb al verschillende theeopleidingen gevolgd en blijf me verdiepen in de verschillende culturen en zetmethodes. Het is echt heel boeiend!”

Thanh: “Alleen al het smaakverschil tussen thee gezet met water van 100 graden en 80 graden is soms enorm.”

SiYun: “Er zijn ook zoveel mooie theerituelen. Vooral de Japanse zijn echt heel bijzonder.”